Buildings, Education & Research, Others

Harvard Business School Schwartz Pavilion

© Reid Freeman, REID architecture PLLC

This new pavilion for the Harvard Business School Commons serves as a welcoming space for students, faculty, and guests. Designed with flexibility in mind, the pavilion is composed of two overlapping canopies and operable sliding and folding glass doors that can be adjusted to accommodate events of different sizes and seasons. The pavilion also allows for a permeable relationship between indoors and out with open and semi-enclosed spaces.
The structure is comprised of architecturally-exposed structural steel, while curved glass panels provide an elegant roof structure for the canopies. With its slender glass and steel structure and overlapping canopies, the pavilion has become an exciting focal point within the newly renovated HBS campus commons, and an elegant addition to Harvard’s rich architectural palette.

Location
Boston, Massachusetts, USA
Architect
Architecture Operations DPC/Reid Architecture/James Carpenter Design Associates; Reed Hilderbrand (landscape)
Owner
Harvard Business School
Partner
Michael Stein

Technical Data

Gross floor area
3,150 sf (293 m²)
Canopy area
5,000 sf (465 m²)
Height
approx. 12 ft (3.7 m)
Typical glass panels
3 ft 9 in x 11 ft 9 in (1.1 m x 3.6 m)

Lectures

Awards

Location

Google Maps

Mit dem Laden der Karte akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Google.
Mehr erfahren

Karte laden