• Guangzhou TV Station
Projects

Guangzhou TV Station

Guangzhou, China, 2016

Guangzhou TV moved its headquarter to the Pearl River in Guangzhou. Two identical cubes, positioned on a pedestal, are enclosed with a façade that is made of open and closed surfaces. A structure of triangular supports allows for the necessary extensive facilities such as TV studios. The transparent glazed facade is made of a cable net, which is pre-stressed horizontally and vertically. Where the cables intersect, clamps simultaneously clasp the cables and hold the glass panels at the corners.


  • Location

    Guangzhou, China

  • Architect

    gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner

  • Client

    Guangzhou Television Station

  • Our Scope of Work

    conceptual design, construction design

  • Dimension of cubes 100 x 100 x 100 m
  • Mesh size of façade 2.1 m x 2.5 m
  • Guangzhou TV Station
  • Guangzhou TV Station
  • Guangzhou TV Station
  • Guangzhou TV Station
  • Guangzhou TV Station

Project location

Similar Projects

Schwabstraße 43
70197 Stuttgart

+49 711 64871-0
info@sbp.de