Buildings, Office & Residential

Head Office Boehringer Ingelheim

© Tomas Riehle

The new headquarter of the pharmaceutical company, situated on the plant premises, is clearly visible from the town. An expansive court-yard, spanned by filigree structural elements, lies between the two office wings. A cable-supported glass-steel-structure forms the roof of the hall, concluding to the south-east in a cable facade with point-supported insulation glass panes (2 x 3.6 m each).
All of the access footbridges are slender and reduced to the bare minimum, attached to the hall supports and equipped with glass railings.

Location
Ingelheim, Germany
Architect
BM + P Architekten, Düsseldorf
Cooperation
Grebner Ingenieure, Mainz
Owner
Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG
Partner
berg/goep
Features
Facade, Glass

Technical Data

Glass roof
1,200 m²
South-east facade
1,400 m²
Auditorium
reinforced concrete ribbed slab,
span 30 m

Lectures

Awards

Location

Google Maps

Mit dem Laden der Karte akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Google.
Mehr erfahren

Karte laden